Son yayınlananlar

11 Ocak 2019 Cuma

İzmir'de Ne Yapılır? / İzmir Gezi Rehberi


İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

      Türkiye'nin 3. büyük şehri olan İzmir, Ege Denizine kıyısı olan ve körfez üzerine kurulmuş şehirdir. Türkiye'nin en güzel, en özgür şehirlerinden birisidir İzmir. Çiğdem, klorak, asfalya ve gevreğiyle her ne kadar farklı olsalar da en yaşanılası şehirlerden birisidir. Samimi ve güler yüzlü insanlarıyla size karşılayacak olan bu şehirde, kendinizi hiç yalnız hissetmeyeceksiniz. Karşıyaka'dan tut Bornova'ya, Göztepe'den tut Çeşme'ye, her sokağında özgürlüğü ve o samimi havasını içine çekeceksiniz. Dünya çapında fuarlarıyla ünlü olan bu kentte eğlenceye doyacaksınız.

İzmir'e Ne Zaman Gidilir? 

     Yılın her ayı farklı güzelliğe bürünen şehir en çok turisti mayıs ve eylül arası çekmektedir. Mayıs ayından itibaren birden nüfusunu ikiye katlarcasına artan, festivalleri ve plajları ile misafirlerini konuk etmektedir. Her sene eylülde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'na gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Onun dışından mayıs ve eylül aylarında gidebilirsiniz.
Tavsiye Makale: Otostop İle Yolculuk Nasıl Yapılır?

İzmir'e Nasıl Gidilir? 

      İzmir'e ulaşım seferleri oldukça sıktır. Adnan Menderes hava limanı hem yurt içi hemde yurt dışından gelen yolcularının işini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca neredeyse her şehirde İzmir'e direkt ulaşım sağlamak mümkündür. Ayrıca tren ve gemiyle de ulaşım sağlanmaktadır.

İzmir'de Gezilecek Yerler

       İzmir, turizm sektöründe ülkede ilk sıralarda olması avantajı ile gezilecek yer ve tatil açısından oldukça çok tercih edilen şehirler arasında yerini almaktadır. Kentin 8-9 bin yıl öncesine dayanan tarihi yani neolitik döneme kadar dayandığı, arkeolojik kazılar ile ortaya çıkarılmıştır. Daha çok arkeolog ve tarihçilerin ilgisini çekecek tarihi yerleriyle turistleri kendisine çekmektedir. Bunun yanı sıra Çeşme, Urla, Karaburun ve Foça da bulunan harikulade plajları gerçekten görülmeye değer.  Kent'de ulaşımın kolay olması sizi rahatlatacak en büyük etkenlerden birisi olacaktır. İzmir'de gezilip görülecek çok yer var, hadi başlayalım.


İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

İzmir Saat Kulesi

       Konak Meydanında yer alan ve kentin sembolü olan İzmir saat kulesi 1901 yılında 2. Abdülhamid zamanında yaptırılmıştır. İzmir'e gelen her insanın görmeden geçmediği yerlerden birisidir. Klasik bir öneri olmasına rağmen ilk sıraya yazmadan edemedim. İzmir'in tam merkezinde bulunan kule, film çekimlerinden tutun evlilik teklifine kadar yapılan tüm organizasyonlara ev sahipliği yapmıştır. 25 metre yüksekliğine sahiptir. Karşısına oturup çay içmeden ve fotoğraf çekinmeden buradan ayrılmayın.


İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

Tarihi Asansör

       İzmirli yahudi iş adamı Nesim LEVİ tarafından yaptırılan İzmir Tarihi Asansör, hamile ve yaşlıların ulaşımını kolaylaştırmak için yapılmıştır.  Asansörde harika manzaralara şahit olabilirsiniz. Renkli merdivenlerinde fotoğraf çekinip, deniz manzaralı restaurantında yemek yiyebilirsiniz. Ulaşımı da oldukça kolaydır. Üçyol metro durağında inip yürüyebilir yada konaktan otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz.


İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

Eski Foça

      İzmir merkeze 65 km uzaklıkta yer almaktadır. Antik çağda iyon yerleşimi olan Foça, denizde yaşayan foklardan adını almıştır. Foça'ya ulaşım otobüs ve dolmuşlar ile sağlanabilmektedir. Foça'nın ekmek arası balığı meşhurdur. Tarihi yer olarak ise değirmeni ve beş kapı kalesi ziyaret edilmeye değerdir. Büyük bir çarşısı ve çeşit çeşit dükkanları bulunmaktadır. Yaz aylarında günübirlik yapılan tekne turlarına katılmayı unutmayınız.
İlgili Makale: Eski Foça'da Gezilecek Yerler / İngiliz Burnu Kamp

İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

Sasalı Hayvanat Bahçesi 

        İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı bulunan Sasalı hayvanat bahçesi Ege bölgesinin en büyük hayvanat bahçesi özelliğine sahiptir. Bir çok türden hayvanlar barındıran hayvanat bahçesinde eğlenceli saatler geçireceğinize emin olabilirsiniz. Hayvanat bahçesine giriş ücreti oldukça cuzi miktar olması ve ulaşım kolaylığı nedeniyle gitmenizi tavsiye ettiğim yerlerden birsidir.


İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

Alsancak Kordon

       Buranın İzmirliler için anlamı büyüktür. Çimlere oturup gün batımını seyredebilirsiniz. Burası yaz mevsimi tıklım tıklım doludur. İzmir'e yolunuz düşerse bir akşam sevdiklerinizle vakit geçirmenizi tavsiye ederim.


İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

Bostanlı Gün Batımı İskelesi

      2016 yılında yapılan bu iskele, özellikle akşamdan  gece yarısına kadar çok kalabalık oluyor. İzmir'de gün batımını izleyebileceğiniz en güzel noktalardan birisidir. Konak'dan Bostanlı vapuruna binip buraya ulaşabilirsiniz.

İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

Efes Antik Kenti

       Efes Antik Kenti, Roma, Yunan ve Türklere ev sahipliği yapmıştır. Helenistik ve Roma döneminin en parlak zamanını yaşamış olan antik kent, İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Efes Antik Kenti 2015 yılında UNESCO Dünya miras listesine dahil edilmiştir. Buraya giriş için Müze kartınızı kullanabilir yada girişte bilet alabilirsiniz.


İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

Tarihi Kemer Altı Çarşısı

      Tarihi Kemer Altı Çarşısı, MÖ Büyük İskender'in Kadifekalenin üzerine inşa ettiği surlarının genişletilmesiyle çarşı canlanmaya başlıyor. Bir çok tarihi yapıları barındıran çarşının sokaklarını ziyaret edebilirsiniz. Bu çarşı Türkiye'nin en büyük çarşılarından birisidir. İzmir'de en ucuz malları bulabileceğiniz çarşı, çok büyük ve karmaşık yapıya sahip olduğundan bazen çarşının içerisinde kendinizi kaybedebilirsiniz. 


İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

Ilıca Halk Plajı

      Yaz aylarında çok yoğun ilgi gören İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı devasa plaj. Plaja giriş ücretsizdir. 10-15 ₺ ücretle şezlong alabilirsiniz. Suyu oldukça sıcaktır ve zemini tamamen kumdur. Çevresinde eğlence mekanları ve yemek yenilebilecek yerler bulunmaktadır.

İzmir'de ne yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

Şirince Köyü

     Şirince Köyü Türkiye'nin en güzel köylerinden birisidir. Şarabı ile meşhur olan köy aynı zamanda Aziz NESİN'in Matematik köyü ile yan yana yer almaktadır. Şarabıyla ve sakinliği ile ünlüdür. İzmir'in Selçuk ilçesinde yer alan köy, konaklama olanakları ve tarihi yerleri ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Uzun bir gezi düşünüyorsanız buraya uğramanızı tavsiye ederim.
İlgili Makale: Aziz Nesin Matematik Köyü Şirince/ İzmir


Teleferik izmir

Balçova Teleferik

       810 Metre hat uzunluğun sahip devasa bir teleferik. Tüm İzmir'i sevdiklerinizle doyasıya izlemek için bir fırsat. Burada sadece teleferik bulunmuyor ayrıca kendi doğal tesisi vardır. Ve hemen arkasında Balçova terapi ormanı bulunmaktadır. Teleferik ücreti 9 ₺ ve her bir kabine 8 kişi binebilmektedir. 

Gümüldür

Gümüldür Halk Plajı 

      Gümüldür halk plajı İzmir'in en güzel halk plajlarından birisidir. 683 metre uzunluğuna sahip plaj her yaz tıklım tıklım dolu oluyor. Plajın en büyük avantajlarından biriside suyunun temiz ve ulaşımın kolay olmasıdır.


Küçük park


Küçük Park

      Burası Ege üniversitesinin hemen yanında bulunan parktır. Adında park kelimesi geçiyor ama aslında park yoktur burada. Çeşit çeşit eğlence mekanları bulunmaktadır. Özellikle üniversite gençlerinin yer aldığı mekanlar yer almaktadır.
        Karagöl, yamanlar dağında bulunan heyelan set gölüdür. Yaya olarak 7.5₺ araç girişi ise 22₺ olarak belirlenmiştir. Çevresinde konaklama imkanı yoktur. Hafta sonu gezmesi için mükemmel bir yer olduğunu söyleyebilirim. Burada çadırınızı kurabilirsiniz. Çadır için ise 11.5₺ ücreti vardır. Çadır kiralama fiyatı ise 2 kişilik için 60, 3 kişilik için 75 ₺ dir.  İşletme fiyatları oldukça yüksektir. Alışverişinizi dışarıdan yapmanızı tavsiye ederim. Doğayla birebir olmak isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat olacaktır.
Tavsiye Makale: Kamp Kurmaya Yeni başlayanlar İçin 15 Hayat Kurtaran Çözüm


İzmir'de Ne Yapılır? / İzmir Gezi Rehberi

West Park Akvaryum(Funtastic Aquarium)

   2018 sonlarında İzmir'in yeni mağazası Westpark da açılan dev akvaryum 500 metre uzunluğu ile İzmir'in yeni gözdesi oldu. 3 yetişkin fil taşıyabilme kapatisesine sahip olan dev akvaryumda bulunan su 1 saatte 3 kere sirküle olmaktadır. Giriş ücretleri şu şekildedir;
Haftanın 7 günü sabah 10:00, Akşam 22:00 arası açıktır.
  • Hafta İçi 3-12 yaş arası 23 ₺. 13 yaş üzeri için 31₺
  • Hafta Sonu 3-12 yaş arası 29 ₺. 13 yaş üzeri için 39₺


İnciraltı Deniz Müzesi 

     İnciraltı Deniz Müzesi, temmuz 2017 de faaliyete geçmiştir. Müze turu yaklaşıl 45 dakika sürüyor ve gruplar eşliğinde geziler yapılıyor. Denizcilerin kısıtlı alanda verdikleri uğraşları göz önüne seren bir müze olarak karşımıza çıkmaktadır. Müze giriş ücreti yetişkinlerde 10₺ iken öğrencilerde ücretsizdir.

Kaynakça: 

www.Mavibayrak.org
www.İzmir.bel.tr

2 yorum:

  1. istanbulun taksim anıtı ne ise,
    izmirin de saat kulesi onun tam dengi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de birbirinden güzel anılara ev sahipliği yaptı

      Sil

Sayfalar