Son yayınlananlar

3 Ağustos 2018 Cuma

Aziz Nesin Matematik Köyü Şirince/ İzmir

MATEMATİK KÖYÜ(MODERN KÖY)


         İzmir'in Selçuk ilçesi Şirince köyüne 1 km uzaklıkta bulunan Nesin Matematik Köyü bildiğiniz diğer köylere göre, farklı yapısı ve kültürü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Köy ilginç sokakları ve yeşil doğası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Köyde matematik dersleri veriliyor. Her sene belli zamanlarda ülkenin dört bir yanından gelen öğrencilerin aileleri ile konaklama yapma imkanları vardır. İnsanlar belli bir ücret karşılığında 1000-1500 tl civarı bir ücret ödeyip bu imkandan yararlanıyorlar. Köyün çok farklı bir havası var. Ağaçlar, kaldırımlar, duvarlar sanki seninle konuşuyor gibi... İşte böyle bir yerde çadırımı kurdum ve sessizliğin sesini dinledim. Daha çok öğrenci ve Akademisyenleri barındıran köy resmen bilimin sembolü olmuş. Kısa bir zaman dilimi içerisinde kurulan Matematik köyü zamanla gelişmektedir. Yakın zamanda yine gideceğim bakalım bu sefer beni nasıl karşılayacak...
Tavsiye Makale: Balçova Terapi Ormanı Kamp






“Matematikte önemli olan problemi çözmek değil, anlayabilmektir; her matematikçinin çözemediği problem sayısı çözebildiğinden çok daha fazladır; başarısızlık korkusu ortadan kaldırılırsa ve probleme yoğunlaşabilme imkânı tanınırsa herkes matematiği sevebilir”







Matematik Köyünde Ne Yapılır?


      Köyün sonunda enfes bir manzara seyredebileceğiniz kule bulunmaktadır. Kulenin en üstünde oturmanız için sedir bulunmaktadır. Köyde tek bir tane büfe vardır. Çok sakin olan köy her geçen sene ziyaretçisi artmaktadır. Her sokağı bilim kokan yürüdükçe size farklı duygular hissettirecektir. Nesinin matematik köyü 2007 yılında kurulmuştur.Kuruluşunda sadece üniversite öğrencilerini hedefleyen matematik köyü, yoğun talebe dayanmayarak kuruluşundan bir yıl sonra kapılarını ilkokuldan lise ve üniversiteye kadar her öğrenciye açmıştır.Nesin matematik köyünde 15 günlük kurslarla katılmak mümkündür. Kursa katılan öğrenciler dönüşümlü olarak köydeki işleri bölüşmektedir. Geri kalan saatlerde matematik dersleri yapılmakta ve matematik konuşulmaktadır.




Aziz Nesin Matematik Köyü Şirince/ İzmir
Matematik dersliği 

      Dersler genellikle sabahın erken saatlerinde bu devasa tasarımı olan amfi de işlenir. Matematik öğrenirken sıkılamayacak hatta çok keyif alacaksınız. Köyde sadece öğrenciler bulunmamaktadır. Bir çok yaş kesiminden olan insanlar burada keyifli vakit geçirmek ve araştırma yapmak için gelmektedir.
Tavsiye Makale: Orşal Koyu Nerededir, Nasıl Gidilir?

Aziz Nesin Matematik Köyü Şirince/ İzmir

Matematik köyüne nasıl gidilir?


     İzmir'den 75 km uzaklıkta bulunan Selçuk ilçesine bağlı olan köye ulaşım kolaydır. Toplu taşıma kullanacaklar için izban kullanarak Selçuk durağında inebilir buradan şirince dolmuşlarına binip şirinceye gidebilir. Matematik köyü şirinceden 900 metre uzaklıktadır.Otostopla gitmek isteyenler içinse İzmir aydın otobanından otostop çekmeleri ve Belevinde inmeleri gerekir buradan da Selçuk'a geçip oradan da Selçuk şirince yoluna girmeleri gerekir.Otostop çok aşamalı fakat toplu taşımadan daha önce ulaşırsınız şansınız açık olsun.
Tavsiye Makale: Otostop İle Yolculuk Nasıl Yapılır?

Aziz Nesin Matematik Köyü Şirince/ İzmir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar