Son yayınlananlar

4 Ağustos 2018 Cumartesi

Satrançta En İyi Olmanın 5 Yolu




Satrançta en iyi olmanın 5 yolu


         Satranç oynamak insanı değiştirir, geliştirir. Bu gelişme sonucunda ise insanın hayatında bir yere gelmesinde büyük katkı sağlar. Satrançta "Tek bir kötü hamle kırk iyi hamleyi boşa çıkarır.” diye meşhur bir söz vardır. Bu yüzden her hamle değerlidir. Her insanın hayatının bir yerinde satranç olmuştur. Fakat tanışma fırsatı bulamamıştır tıpkı benim gibi. Ben bu oyunu 18  yaşında oynamaya başladım. Benim için büyük pişmanlık geç başlamak fakat zararın neresinden dönersen kardır. Oyunu çözdükçe sevmeye başladım ve her geçen hafta kendimi geliştirdim. Dünyanın her yerinde, milyonlarca insan düzenli olarak satranç oynar. Peki oynamanın ötesinde, satrançta kendinizi nasıl geliştirirsiniz?

İlgili Makale: Çocuğunuza mutlaka satranç öğretin!

1-) Her Satranç Gün Oynayın



Satrançta en iyi olmanın 5 yolu

       Satrançta daha başarılı olmak için her gün oynamalısınız. Bu zeka oyununu oynadıkça zihniniz açılacak ve hamleleriniz daha etkili olacaktır. Her zaman takımı yanımda taşıyamam diyorsanız www.chess.com dan ücretsiz oynayabilirsiniz. Satranç hayatınızın her yerinde olmalı evde, okulda, işte, metroda siteye girerek sürekli pratik yapabilirsiniz



2-) Satranç Ustaların Oyunlarını İzleyin


Satrançta en iyi olmanın 5 yolu

      Dünyaca ünlü ustaların maçlarını izleyerek ufkunuzu genişletebilirsiniz. Kasparov Carlsen gibi ustaların röportajlarını izleyebilirsiniz.Her ustanın kendine ait özel taktikleri vardır. Satranç da çok iyi olmanız için sabırlı olmalısınız. Satranç uzun bir süreçtir. 

3-) Turnuvalara Katılın


Satrançta en iyi olmanın 5 yolu

         Seviyeniz ne olursa olsun mutlaka turnuvalara katılın. Her şehirde birçok kurumun  ve satranç federasyonunun düzenlediği turnuvalar vardır. Korkmayın ve hedefinize doğru adım atın. Kaybede kaybede kazanmayı öğreneceksiniz. http://www.tsf.org.tr/ ziyaret edip satranç turnuvaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

4-) Analiz Yapın


Satrançta en iyi olmanın 5 yolu

       Aslında başarının gecikmesinin en önemli faktörü budur. Her oyundan sonra mutlaka analiz yapmalıyız.Yanlışını bilmeden doğruyu bulamazsın. Analizleriniz sizi hedefinize daha çok yaklaştıracaktır. 

5-) Taktik Bulmacalarını Çözün

Satrançta en iyi olmanın 5 yolu

         Satrançta kendinizi geliştirmek için yapabileceğiniz şeylerin başında tahtadaki görüşünüzü güçlendirmek gelir. Neler olduğunu görür ve rakibinizin hatalarını tespit edebilirseniz, kazanma şansınız çok daha yüksek olacaktır. 

Kaynak:

 https://www.chess.com/

2 yorum:

Sayfalar