Son yayınlananlar

22 Ağustos 2018 Çarşamba

Çok Gezen Ne Bilir?



Çok Gezen Ne Bilir?


           Hayatımızın 10-15 yılı okullarda sınıflarda ders çalışarak geçiyor. Peki okuldan mezun olduktan sonra hayata hazır mısınız? Hep oturmak çalışmak yetmez bazende uygulamaya geçirmek gerekir yani gezmek. Aslında gezmeyi yanlış tanımlıyoruz. Gezmek kafelere gidip tavla oynamak değil, her hangi bir müzeye ziyarete gidip oradan fotoğraf çekinip ayrılmak da değil veya eğlence mekanlarında zaman geçirmek, hiç değil. Gezmek aslında öğrenmektir,hissetmektir. Kaçınız gittiğiniz müzenin her bir bölümüne ayrı ayrı değer verdiniz ?  Bulunduğunuz mekandaki "taş" senin gözünde sadece "taş" olmamalı dili yoktur ama anlatacakları çoktur. Her birine ayrı ayrı bir değer verip o zamana gidebilirseniz "gezmek" kelimesinin hakkını gerçekten vermiş olursunuz.

Gezerek Öğrenmek

      Kendinizi geliştirmenin en eğlenceli yollarından birisidir gezmek. Yeni insanlarla tanışmak yeni kültürlerle etkileşime girmek yeni yerler görmek sizi heyecanlandırmıyor mu ? Bu heyecan varsa hayatta bir kaç sıfır öndesiniz. Gittiğiniz yerde daha çok doğal güzelliklere mi dikkat ediyorsunuz? Dağlar,ovalar,göller,mağaralar... İşte tüm bunlara bakmak sadece insanlara değil, tüm canlı ve cansız varlıklara da saygı duymayı öğretir. Tarihi yerleri mi gezip görmeyi seviyorsunuz? Tarihten kastım yaşandığı yıl değil, o olayın uzun vadedeki sonuçlarından bahsediyorum. Tarih bir öğretmendir. Bizde hayat boyu öğrenen varlıklar değil miyiz? Her gün en azından ufak tepek bir şeyler öğreniyoruz. Öğrenmek hayatın her yerinde. Bu fırsatı gezerek, gezerek öğrenerek eğlenceye çevirmek gerçekten çok güzel fikir değil mi?
Tavsiye Makale: Üniversiteden Bunları Yapmadan Mezun Olmayın


       Günlük yaptığımız işlerden uzaklaşıp seyahate çıktığımızda gerçekten de zamanın dolu geçtiğini hissedecek ve motivasyonunuz artacak. Ev-okul yada ev-iş ile geçen bir hayatta aralara bir yerlere küçük seyahatleri sıkıştırarak hayatınızın bir anlamı olduğunu,insan olduğunuzu hissedeceksiniz. İster 15 saatlik mesafe olsun isterse 1 saatlik. Yola çıkın. Konfor alanınızdan çıkın. Okyanustan uzaklaşmadıkça yeni kıyılar bulamazsınız. Gezmek aslında bir çeşit dünyayı okuma eylemi okumak ise bir çeşit dünyayı gezme yöntemi. Gezerken okuyarak yepyeni bir insan dönüşerek kendimize ve dünyaya bambaşka bakabilirsiniz.



      Emile ZOLA "Hiçbir şey zekayı seyahat etmek kadar geliştiremez" diyor. Zeka bizim için gerçekten önemli bir kavram. Hayatınızın bir çok yönünde size kolaylık sağlayacak eğlenceli bir yöntem olan gezmeyi nasıl zamanım yok diyerek yada üşeniyorum diyerek terk edebilirsiniz ? Nereye kadar oturacaksınız ? Nereye kadar erteleyeceksiniz ? Daha çok öğrenmek için daha çok kendinizi geliştirmek için öğrenmeyi öğrenmek için yola çıkın. Keşkelerinizi geride bırakarak engelleri aşarak değişmek için gelişmek için seyahat edin. Çok gezen teorikte öğrendiklerini pratiğe dökmeyi bilir. Hayatının anlamlaştığını hisseder. Geçmişten ibret alıp geleceğine yön verir. Ve hayatta bir çok konuda başarılı olur.

Tavsiye Makale: 30 Yaşınıza Basmadan Değişin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar